αβούτιλο

avoutila
Κωδικός Προϊόντος: ΑΒΟΥΤΙΛΟ

Abutilon είναι ένα μεγάλο γένος ανθοφόρων φυτών στην μολόχα οικογένεια, Malvaceae. Είναι κατανεμημένα σε όλη τροπικές και υποτροπικές περιοχές της Αμερικής, της Αφρικής, της Ασίας και της Αυστραλίας. Γενική κοινά ονόματα περιλαμβάνουν ινδική μολόχα και καμπανάκια. Το όνομα του γένους είναι ένα 18ου αιώνα Νέα Λατινικής λέξη που ήρθε από την αραβική «Abu-ṭīlūn  το όνομα που δόθηκε από τον Αβικέννα σε αυτό ή ένα παρόμοιο γένος.

Τα φυτά αυτού του γένους περιλαμβάνουν βότανα, θάμνους και δέντρα. Κυμαίνονται σε ύψος από περίπου 0,5 έως 3 μέτρα (1,5 έως 10 πόδια).Τα φυλλα  είναι γενικά τριχωτα με ασαφή ή αγκαθωτα. Το φύλλο είναι συνήθως ολόκληρο, αλλά περιστασιακα  έχει λοβωτά φύλλα. Είναι σε παλάμης και έχουν κυματιστά ή οδοντωτά άκρα. Τα λουλούδια είναι μοναχικά, σε συνδυασμό, ή  μικρές ταξιανθίες στις μασχάλες των φύλλων ή προς τα κλαδιά. Ο κάλυκας είναι σε σχήμα καμπάνας με πέντε λοβούς. Η στεφάνη είναι συνήθως σε σχήμα καμπάνας με στρογγυλο σχήμα, με πέντε πέταλα ενωμένα στις βάσεις.

Τα λουλούδια των άγριων ειδών είναι συνήθως κίτρινο ή πορτοκαλί,  αλλά μπορεί να είναι κόκκινο ή ροζ, μερικές φορές με ένα πιο σκούρο κέντρο. Οι στήμονες συντήκονται μέσα σε ένα σωλήνα με επένδυση στο στόμα με ανθήρες. Στο εσωτερικό του σωλήνα είναι το στυλ διακλάδωσης με το κεφάλι-όπως στίγματα. Ο καρπός είναι ένα στρογγυλεμένο ή ημισφαιρικό σχιζοκάρπιο με έως και 20 τμήματα, που το καθένα περιέχει μερικούς σπόρους.

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για το προϊόν.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Το Όνομα σας:


Η Αξιολόγηση σας: Σημείωση: δε μεταφράζεται η HTML!

Βαθμολογία: Κακή           Καλή

Εισάγετε τον κωδικό στο ακόλουθο πλαίσιο:Ποσότητα: