ευώνυμο πράσινο-κίτρινο

ευωνυμα πρασινα-κιτρινα
Κωδικός Προϊόντος: ΕΥΩΝΥΜΟ ΠΡΑΣΙΝΟ-ΚΙΤΡΙΝΟ

Euonymus, γνωστή ποικιλοτρόπως ως φτερωτό άξονα, φτερωτό Euonymus ή δίκταμο, είναι ένα είδος ανθοφόρων φυτών της οικογένειας Celastraceae, εγγενές στην κεντρική και βόρεια Κίνα, την Ιαπωνία και την Κορέα.

Αυτός ο φυλλοβόλος θάμνος αυξάνεται σε 2,5 μέτρα (8 ft 2 in) ψηλό, συχνά μεγαλύτερη από ψηλά. Οι μίσχοι είναι αξιοσημείωτη για τέσσερις κορυφογραμμές φελώδης τους ή "φτερά". Η λέξη alatus (ή Αλατά, που χρησιμοποιούνταν παλαιότερα) είναι λατινικά για "φτερωτό", σε σχέση με τα φτερωτά κλαδιά. Αυτές οι μοναδικές δομές αναπτύσσονται από ένα cambium φελλό κατατεθεί στο διαμήκη αυλάκια στο πρώτο έτος τα κλαδιά », σε αντίθεση με παρόμοια φτερά σε άλλα φυτά.Τα φύλλα είναι 2-7 εκατοστά (0,79 έως 2,76 in) μήκος και 1-4 εκατοστά (0,39 -1,57 in) ευρεία, ωοειδή-ελλειπτικά, με οξεία κορυφή. Τα λουλούδια είναι πρασινωπό, βαρύνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα την άνοιξη. Ο καρπός είναι ένα κόκκινο περικάρπιο που περικλείεται από τέσσερις λοβούς ροζ, κίτρινο ή πορτοκαλί κάψουλα.

Η κοινή ονομασία "φλεγόμενη βάτο" προέρχεται από το έντονο κόκκινο χρώμα πτώση.

Είναι ένα δημοφιλές καλλωπιστικό φυτό σε κήπους και πάρκα οφείλονται σε έντονο ροζ ή πορτοκαλί φρούτα και ελκυστικό χρώμα πτώση. Τα είδη και η ποικιλία «compactus» και οι δύο κερδίσει το βραβείο της Βασιλικής Οπωροκηπευτικών Εταιρείας της Τιμής Garden.

Το φυτό αυτό είναι ένα χωροκατακτητικών ειδών των δασών στην ανατολική Βόρεια Αμερική, και την εισαγωγή και απαγορεύεται η πώληση του στις πολιτείες της Μασαχουσέτης και New Hampshire.

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για το προϊόν.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Το Όνομα σας:


Η Αξιολόγηση σας: Σημείωση: δε μεταφράζεται η HTML!

Βαθμολογία: Κακή           Καλή

Εισάγετε τον κωδικό στο ακόλουθο πλαίσιο:Ποσότητα: