σενέκιο

σενεκια
Κωδικός Προϊόντος: ΣΕΝΕΚΙΟ

Senecio είναι ένα γένος της οικογένειας μαργαρίτα (Asteraceae) που περιλαμβάνει ragworts και groundsels. Το επιστημονικό όνομα του γένους λατινικά, Senecio, σημαίνει "γέρος".

Σε παραλλαγή οριοθετείται ταξινομικά, το γένος Senecio είναι ένα από τα μεγαλύτερα γένη των ανθοφόρων φυτών, σχισμένα ή όχι των ειδών που ανήκουν σε άλλα γένη.Το παραδοσιακό περίγραμμα του Senecio είναι τεχνητό, όντας πολυφυλετικό, ακόμη και σε νέο περίγραμμα του,το οποίο βασίζεται σε γενετικά δεδομένα.Παρά το διαχωρισμό πολλών ειδών σε άλλα γένη, το γένος εξακολουθεί να περιέχει c. 1250 είδη και είναι ένα από τα μεγαλύτερα γένη των ανθοφόρων φυτών. Όπως δεν υπάρχουν μορφολογικές synapomorphies γνωστές για να καθοριστεί ποια είδη ανήκουν στο γένος ή όχι, δεν υπάρχει ακριβής αριθμός ειδών που να είναι γνωστά. Το γένος σχεδόν σε όλο τον κόσμο διανέμεται και εξελίχθηκε στα μέσα έως τα τέλη του Μειόκαινου. 

Μερικά είδη παράγουν φυσικά βιοκτόνα (ειδικά αλκαλοειδή) για να αποτρέψουν ή ακόμα και να σκοτώσουν τα ζώα που θα τους φάνε.

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις για το προϊόν.

Γράψτε μια αξιολόγηση

Το Όνομα σας:


Η Αξιολόγηση σας: Σημείωση: δε μεταφράζεται η HTML!

Βαθμολογία: Κακή           Καλή

Εισάγετε τον κωδικό στο ακόλουθο πλαίσιο:Ποσότητα: